Οι βιταμίνες D και Κ είναι ελαιοδιαλυτές και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του οργανισμού σε καλή κατάσταση. Η βιταμίνη D παράγεται με τη φωτολυτική δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Παρά το γεγονός ότι ο κάθε οργανισμός μπορεί να παράξει βιταμίνη D, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ανεπαρκής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει ως αποτέλεσμα την ένδοια βιταμίνης D, η οποία πρέπει να ληφθεί αναγκαστικά μέσω της τροφής.
Η βιταμίνη Κ είναι σημαντικός συμπαράγοντας μεγάλου αριθμού βιοχημικών αντιδράσεων και κυρίως βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης.
Η βιταμίνη D συμβάλλει:
Η βιταμίνη Κ2 συμβάλλει:
Δοσολογία και τρόπος χορήγησης
Ένα δισκίο την ημέρα μαζί με κάποιο λιπαρό γεύμα. Οι βιταμίνες που περιέχει είναι λιποδιαλυτές και η λήψη τους με λιπαρές τροφές βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση τους. Στα λιπαρά τρόφιμα συγκαταλέγονται το πλήρες γιαούρτι και γάλα, τα λιπαρά ψάρια (σολωμός, σαρδέλα κτλ.), οι ξηροί καρποί και φαγητά που περιέχουν ελαιόλαδο. Αρ. Γνωστοποίησης: 86937/24-08-2018“